Dry Needling / Triggerpoints

Dry Needling is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van pijnlijke verhardingen of ‘knopen’ in de spieren. Deze problemen worden ook wel ‘triggerpoints’ genoemd. Triggerpoints brengen diverse klachten met zich mee:

  • pijn/stijfheid in een spier en uitstralende pijn
  • verminderde kracht in de betrokken spier(en)
  • bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.
  • pijnontwijkend gedrag; je gaat ‘anders’ bewegen

Bij Dry Needling worden met een speciale techniek de spieren aangeprikt met een naald. Daardoor ontspant de spier snel en langdurig.
Dry Needling gebruikt een ‘droge’ acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur: bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en hebben invloed op de ’energie’ in het lichaam. Dry Needling gebruikt meestal één naald die werkt op een specifiek punt in de spier (‘Triggerpoint’) en is géén ‘energie’ behandeling.

Geen verwijzing nodig

Voor Dry Needling is geen schriftelijke verwijzing nodig van een arts. U kunt zelf een afspraak met ons maken voor een screening. We gaan dan kijken of de klacht geschikt is voor Dry Needling. Hierop kunnen een intake en onderzoek volgen.

Meer informatie over Dry Needling: www.dryneedling.nl